10 fantastiska blommor för att färga din trädgård i Båstad

Vilken trädgård skulle inte må bra av att prydas med färgsprakande blommor? Både för att skapa en vacker miljö och för att locka till sig bin och andra pollinerande insekter. Men vilka blommor är egentligen bäst för att färga din trädgård i Båstad? Vi har sammanställt en lista med 10 fantastiska blommor som kommer att göra din trädgård till en färgrik oas.

H1: 1. Rosor

Rosor är en klassiker i trädgården och med all rätt. De finns i en mängd olika färger och sorter, och kan blomma under hela sommaren. Beroende på sort kan de vara både doftande och helt doftlösa. Rosor trivs i soliga lägen och behöver regelbunden beskärning för att behålla sin form och stimulera ny tillväxt.

H2: 2. Lavendel

Lavendel är en annan klassiker i trädgården, och med all rätt. De lila blommorna doftar underbart och lockar till sig bin och fjärilar. Lavendel trivs i soliga lägen och kan bli upp till en meter hög. För att bibehålla en kompakt form och stimulera ny tillväxt bör lavendel beskäras efter blomning.

H2: 3. Solhattar

Solhattar är höga och ståtliga blommor som kan bli upp till två meter höga. De finns i en mängd olika färger, som gult, orange, rött och rosa. Solhattar trivs bäst i soliga lägen och behöver regelbunden vattning för att blomma rikligt. De är också populära bland bin och fjärilar.

H2: 4. Klematis

Klematis är en klätterväxt med stora och färgrika blommor. De finns i en mängd olika färger och sorter, och kan blomma från vår till höst. Klematis trivs i soliga till halvskuggiga lägen och behöver stöd för att klättra på. De är också populära bland bin och fjärilar.

H2: 5. Blåeld

Blåeld är en buske med lila blommor som blommar under vår och försommar. Den trivs bäst i soliga till halvskuggiga lägen och kan bli upp till två meter hög. Blåeld behöver regelbunden beskärning för att behålla sin form och stimulera ny tillväxt.

H2: 6. Rosenskära

Rosenskära är en årlig blomma som finns i en mängd olika färger, som rosa, rött och vitt. Den blommar från sommar till höst och är populär bland bin och fjärilar. Rosenskära trivs i soliga lägen och behöver regelbunden vattning för att bl


Publicerat

i

av

Etiketter: