Blommor för bin och fjärilar – skapa en hållbar trädgård i Rättvik

Att ha en trädgård som är hållbar och välkomnande för bin och fjärilar är en viktig del av vår miljö. Genom att plantera rätt växter kan vi inte bara hjälpa till att bevara pollinatörerna utan också skapa en vacker och blomstrande trädgård. I denna artikel kommer vi att titta på några av de bästa blommorna att plantera för bin och fjärilar, och hur du kan skapa en hållbar trädgård i Rättvik.

Varför är bin och fjärilar viktiga?

Hållbara trädgårdar är viktiga för vår miljö, eftersom de stödjer pollinatörer som bin och fjärilar. Båda är viktiga för vår matproduktion och biologiska mångfald. Bin pollinerar cirka en tredjedel av all mat som människor äter, medan fjärilar är viktiga pollinatörer för många växter och blommor. Genom att ha en trädgård som välkomnar dessa insekter kan du göra en viktig insats för vår miljö.

Välja rätt växter för bin och fjärilar

Att välja rätt växter för din trädgård är nyckeln till att skapa en hållbar och välkomnande plats för bin och fjärilar. Här är några av de bästa blommorna att plantera:

Fjärilsbuske

Fjärilsbusken är en vacker och lättodlad växt som lockar till sig fjärilar och bin. Dess lila blommor har en söt doft som lockar till sig många olika sorters fjärilar.

Röd solhatt

Röd solhatt är en hög och tålig växt som är känd för att locka till sig bin och fjärilar. Dess färgglada blommor ger en vacker accent i trädgården och blommar under hela sommaren.

Kärleksört

Kärleksörten är en annan hög och tålig växt som lockar till sig bin och fjärilar. Dess rosa eller vita blommor blommar från sommaren till hösten och ger en fin kontrast till andra växter i trädgården.

Blåklint

Blåklinten är en av de mest populära blommorna för bin och fjärilar. Dess blommor lockar till sig många olika sorters fjärilar och bin, och dessutom är den en vacker blomma som kan användas som snittblomma.

Mjölkört

Mjölkörten är en hög och tålig växt som lockar till sig bin och fjärilar med sina rosa eller vita blommor. Dessutom är den en viktig växt för larver av fjärilar som äter av dess blad.

Skapa en hållbar trädgård i Rättvik

Att skapa en hållbar trädgård i Rättvik handlar inte bara om att välja rätt


Publicerat

i

av

Etiketter: