Blommor för en trädgård som lockar till sig kolibrier och andra fåglar i Krokom

Att ha en trädgård som är fylld med liv och rörelse är något som många trädgårdsentusiaster strävar efter. En trädgård som lockar till sig kolibrier och andra fåglar är inte bara vacker att titta på utan också en viktig del i ekosystemet. Genom att plantera rätt blommor kan du skapa en trädgård som är attraktiv för dessa små vingade varelser. I den här artikeln ska vi titta närmare på vilka blommor som är bäst för att locka till sig kolibrier och andra fåglar i Krokom.

Varför är det viktigt att locka till sig fåglar till trädgården?

Att ha fåglar i trädgården är inte bara en vacker syn, utan det har också många andra fördelar. Fåglar är viktiga pollinatörer och hjälper till att sprida frön. De kan också hjälpa till att hålla trädgården fri från skadliga insekter. Dessutom är det en rofylld upplevelse att lyssna på deras sång och se dem flyga runt i trädgården.

Vilka blommor är bäst för att locka till sig kolibrier och andra fåglar?

Röd trumpetblomma

Röd trumpetblomma är en av de mest populära blommorna för att locka till sig kolibrier. Dess trumpetformade blommor är perfekta för kolibrin att sticka in sin näbb och suga nektar. Blomman har också en stark doft som lockar till sig andra fåglar.

Lavendel

Lavendel är en annan blomma som är attraktiv för fåglar. Dess doft lockar till sig fjärilar och bin, vilket i sin tur kan locka till sig fåglar som gillar att äta insekter. Lavendel är också en vacker blomma som ger trädgården en frisk och uppfriskande doft.

Solhatt

Solhatt är en hög blomma med stora, mjuka blommor som är attraktiva för kolibrier och andra fåglar. Dessutom är solhatt en viktig källa till nektar för bin och andra insekter som i sin tur lockar till sig fåglar.

Röd salvia

Röd salvia är en annan blomma som är populär bland kolibrier. Dess röda blommor innehåller mycket nektar och har en stark doft som lockar till sig fåglar.

Fackellilja

Fackellilja är en hög blomma med långa, smala blommor som är attraktiva för kolibrier. Dessutom är fackellilja en viktig källa till nektar för bin och andra insekter som i sin tur lockar till sig fåglar.

Röda klockrankor

Röda klockrankor är en klätterväxt med röda klockformade blommor som är attraktiva för kolibrier.


Publicerat

i

av

Etiketter: