Blommor som blommar under hösten – en färgexplosion i din trädgård i Kungsör

Höstblommor kan ge din trädgård en explosion av färger. Även om många blommor tappar sina blommor under hösten, finns det några som fortsätter att blomma under hösten. De blommor som blommar under hösten är oftast tåliga och kan överleva kalla temperaturer och regn. Om du vill ha en färgstark trädgård även under hösten, är detta artikeln för dig.

Varför ska du plantera höstblommor i trädgården?

Att plantera höstblommor i trädgården kan ge din trädgård en färgklick under hösten. Det är också ett bra sätt att förbättra miljön, då dessa blommor är perfekta för pollinering. Att plantera höstblommor är ett sätt att ta hand om din trädgård och ge liv till den under hösten.

Vilka är de bästa höstblommorna?

Det finns många blommor som fortsätter att blomma under hösten. Här är några av de bästa höstblommorna:

1. Hortensia

Hortensian är en populär höstblomma som blommar fram till oktober. Hortensian finns i många olika färger och former och är perfekt för en trädgård som behöver färgklickar.

2. Aster

Astern är en av de mest tåliga höstblommorna och kommer i många olika färger, inklusive rosa, lila och blå. Astern är också en viktig källa till mat för bin och fjärilar under hösten.

3. Krysantemum

Krysantemum är en annan höstblomma som är tålig och enkel att odla. Den kommer i en mängd olika färger och former och är perfekt för att lägga till en färgklick till din trädgård under hösten.

4. Gulbladig alunrot

Gulbladig alunrot är en höstblomma som också ger vacker lövverk. Den trivs i skuggiga områden och kommer i en mängd olika färger, inklusive gult och grönt.

Hur planterar du höstblommor?

Att plantera höstblommor är relativt enkelt. Här är några tips för att få din höstträdgård att blomstra:

1. Välj rätt plats

För att höstblommorna ska trivas, måste du välja rätt plats att plantera dem på. De flesta höstblommor trivs i soliga områden, men vissa trivs också i skuggiga områden.

2. Berika jorden

Att berika jorden är ett viktigt steg för att höstblommorna ska trivas. Använd gödsel och kompost för att förbättra jorden.

3. Vattn


Publicerat

i

av

Etiketter: