Få din trädgård att blomstra hela sommaren med dessa blommor i klippan

En av de mest fantastiska sakerna med sommaren är att se blommorna i trädgården blomstra. Men det kan vara svårt att veta vilka blommor man ska välja för att skapa en trädgård som blomstrar hela sommaren. Klippväxter kan vara ett utmärkt alternativ, eftersom de är lättskötta och ger vackra blommor under en lång period. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av de bästa klippväxterna för att få din trädgård att blomstra hela sommaren.

Varför välja klippväxter?

Klippväxter är enkla att sköta om och ger vackra blommor under en lång period. De är också idealiska för trädgårdar med torra eller karga jordar där andra växter kanske inte trivs. Dessutom kan klippväxter användas i olika delar av trädgården, såsom i stenpartier, rabatter eller som marktäckare.

De bästa klippväxterna för sommaren

1. Röd solhatt

Röd solhatt (Echinacea purpurea) är en vacker och tålig klippväxt som trivs i soliga och torra lägen. Den blommar från juli till september och ger stora, färgglada blommor som är idealiska för att attrahera bin och fjärilar till trädgården. Röd solhatt kan också användas som medicinalväxt, eftersom den anses ha immunstärkande egenskaper.

2. Kattmynta

Kattmynta (Nepeta) är en populär klippväxt som blommar från juni till september. Den ger vackra blåviolett blommor och är idealisk för att locka till sig bin och fjärilar till trädgården. Kattmynta är också känd för sina lugnande egenskaper och kan användas som medicinalväxt.

3. Lavendel

Lavendel (Lavandula) är en klassisk klippväxt som blommar från juni till augusti. Den ger vackra, doftande blommor och är idealisk för att locka till sig bin och fjärilar till trädgården. Lavendel är också känd för sina avslappnande egenskaper och kan användas som medicinalväxt.

4. Jungfrulin

Jungfrulin (Digitalis purpurea) är en vacker klippväxt som blommar från juni till augusti. Den ger höga blommor i olika färger, från rosa till vitt, och är idealisk för att locka till sig bin och fjärilar till trädgården. Jungfrulin är också en medicinalväxt, eftersom den innehåller ämnen som kan användas för att behandla hjärtsjukdomar.

5. Kärleksört

Kärleksört (Hylotelephium) är


Publicerat

i

av

Etiketter: