Inred med blommor – så här skapar du en vacker och välkomnande trädgård i Orsa

Att inreda en trädgård med blommor är ett fantastiskt sätt att skapa en vacker och välkomnande utomhusmiljö. I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de bästa sätten att använda blommor för att göra din trädgård i Orsa till en plats som du och dina gäster kommer att njuta av.

Planera din trädgård

Innan du börjar plantera är det viktigt att du planerar din trädgård. Detta kommer att hjälpa dig att välja vilka blommor som fungerar bäst i din trädgård och var du ska placera dem.

Titta på sol- och skuggförhållanden

Först och främst måste du titta på hur mycket sol och skugga din trädgård får. Vissa blommor trivs bättre i soliga områden, medan andra föredrar skugga.

Bestäm vilken typ av trädgård du vill ha

Vilken typ av trädgård du vill ha kommer också att påverka vilka blommor som fungerar bäst. Om du vill ha en formell trädgård kommer du troligen att vilja använda mer formella blommor som rosor och pioner. Å andra sidan, om du vill ha en mer avslappnad trädgård, kanske du vill använda mer avslappnade blommor som solrosor och vildblommor.

Välj rätt blommor

När du väl har planerat din trädgård är det dags att välja vilka blommor du vill använda.

Välj blommor som trivs i ditt klimat

Först och främst måste du välja blommor som trivs i ditt klimat. Om du bor i Orsa måste du välja blommor som kan klara av kalla vintrar och korta somrar.

Tänk på blommornas höjd och bredd

När du väljer blommor är det också viktigt att tänka på deras höjd och bredd. Du vill inte använda blommor som kommer att växa för högt och skugga andra växter, eller blommor som sprider sig för mycket och tar över hela trädgården.

Skapa en plan för plantering

När du har valt vilka blommor du vill använda är det dags att skapa en plan för plantering.

Bestäm var du ska plantera varje blomma

Först och främst måste du bestämma var du ska plantera varje blomma. Du vill inte plantera dem för nära varandra och riskera att de krockar med varandra.

Tänk på hur blommorna ser ut tillsammans

Du vill också tänka på hur blommorna ser ut tillsammans. Du vill använda blommor som kompletterar varandra och skapar en enhetlig trädgård.

Skötsel och


Publicerat

i

av

Etiketter: