Lär dig allt om trädgårdens mest vackra blommor och hur du tar hand om dem i USA

Inledning

Att ha en trädgård full av vackra blommor är en dröm för många. Men det kan vara svårt att veta vilka blommor som passar i just din trädgård och hur du ska ta hand om dem på bästa sätt. I den här artikeln kommer du att lära dig allt om några av trädgårdens mest vackra blommor och hur du kan ta hand om dem i USA.

H1: Rosor

H2: Olika typer av rosor

Rosor är en av de mest populära blommorna i trädgården, men det finns många olika typer att välja mellan. Några av de vanligaste inkluderar hybridte, floribunda, grandiflora och klätterrosor.

H2: Plantering av rosor

För att plantera rosor i din trädgård, se till att välja en plats som får minst sex timmars direkt solljus om dagen och har väldränerad jord. Gräv ett hål som är två gånger större än rotsystemet och fyll i det med en blandning av trädgårdsjord, kompost och gödsel. Vattna ordentligt och täck rosen med ett lager av mulch.

H2: Skötsel av rosor

Rosen behöver regelbunden bevattning och gödsling för att växa och blomstra på bästa sätt. Klipp bort döda blommor och skär ner grenar som är skadade eller sjuka för att främja ny tillväxt.

H1: Tulpaner

H2: Olika typer av tulpaner

Tulpaner finns i många olika färger och former, från enkla enkla tulpaner till dubbla eller flerfärgade sorter. Vissa vanliga sorter inkluderar Darwin-hybrid, Fosteriana, Kaufmanniana och Triumph.

H2: Plantering av tulpaner

Tulpaner trivs bäst i väldränerad jord och ska planteras på hösten, vanligtvis i oktober eller november. Gräv ett hål som är cirka 15 cm djupt och fyll i det med en blandning av trädgårdsjord och kompost. Placera löken i hålet med spetsen uppåt och täck den med jord. Vattna ordentligt.

H2: Skötsel av tulpaner

Tulpaner behöver inte mycket skötsel förutom regelbunden bevattning. Klipp bort döda blommor när de vissnar och skär ner stjälkar när de är helt bruna.

H1: Liljor

H2: Olika typer av liljor

Liljor finns i många olika färger och former, från den vanliga vita orientaliska liljan till den exotiska trumsliljan. Andra vanliga sorter inkluderar asiatiska liljor, trumpetliljor och dagliljor.


Publicerat

i

av

Etiketter: