Lär dig att välja blommor som tål både sol och skugga i Grebbestad

Att skapa en blomstrande trädgård kan vara en utmaning, speciellt om man bor i områden där solen och skuggan konkurrerar med varandra. Men med rätt val av växter kan du ha en blomstrande trädgård året runt. I denna artikel, kommer vi att diskutera hur du väljer blommor som tål både sol och skugga i Grebbestad.

Inledning

Att ha en trädgård som trivs i både sol och skugga kan vara en utmaning. Vissa växter kräver mycket sol medan andra trivs bättre i skugga. Men med rätt kunskap kan du ha en trädgård som blomstrar hela säsongen. Här är några tips på blommor som tål både sol och skugga i Grebbestad.

Blommor som tål både sol och skugga i Grebbestad

Helleborus

Helleborus, även känd som julros, är en blomma som trivs i både sol och skugga. Den är också vintergrön, vilket innebär att den ger färg året runt. Helleborus kommer i en mängd olika färger, från vitt till rosa och lila.

Geranium

Geranium är en annan blomma som trivs i både sol och skugga. De kommer i många olika färger och blommar från vår till höst. Geranium är också mycket tålig och kräver minimalt med underhåll.

Hosta

Hosta är en annan växt som trivs i skugga. De finns i många olika färger och mönster, från grönt till gult och vitt. Hosta är också en perenn, vilket innebär att den kommer tillbaka år efter år.

Liljor

Liljor är en av de mest populära blommorna i trädgården. De trivs i både sol och skugga och kommer i en mängd olika färger. Liljor blommar vanligtvis på sommaren och kräver minimalt med underhåll.

Astilbe

Astilbe är en annan blomma som trivs i skugga. De kommer i en mängd olika färger och blommar på sommaren. Astilbe är också en perenn och kräver minimalt med underhåll.

Daglilja

Dagliljor är en annan blomma som trivs i både sol och skugga. De kommer i många olika färger och blommar på sommaren. Dagliljor kräver också minimalt med underhåll.

Narcissus

Narcissus är en blomma som trivs i både sol och skugga. De kommer i många olika färger och blommar på våren. Narcissus är också mycket tålig och kräver minimalt med underhåll.

Funkia

Funkia, även känd som hjärtan på snöre,


Publicerat

i

av

Etiketter: