Låt blommorna prata – Skapa en magisk trädgård i Lidingö

Att ha en vacker trädgård är en dröm för många. Trädgården är en plats där man kan koppla av och njuta av naturen. Men hur kan man skapa en trädgård som verkligen sticker ut och som ger en magisk känsla? I denna artikel kommer vi att diskutera några enkla tips för att skapa en magisk trädgård i Lidingö.

1. Planera din trädgård

Innan du börjar gräva och plantera är det viktigt att ha en plan för din trädgård. Fundera på vilka växter som du vill ha, hur mycket sol och skugga din trädgård har och vilken typ av mark du har. Skapa en skiss av din trädgård och markera var du vill ha olika växter och funktioner.

2. Välj rätt växter

Att välja rätt växter är avgörande för att skapa en magisk trädgård. Tänk på vilken färgskala du vill ha och vilken typ av växter som trivs i din trädgård. Fundera även på vilken typ av blomningstid du vill ha. Välj växter som blommar på olika tider på året för att få en ständigt blommande trädgård.

2.1 Välj lokala växter

Att välja växter som är naturligt förekommande i Lidingö-området kan vara en bra idé. Dessa växter är anpassade till klimatet och kommer att trivas bättre i din trädgård.

3. Skapa höjdskillnader

Att skapa höjdskillnader kan ge din trädgård en magisk känsla. Använd stenar eller trästockar för att skapa små kullar eller terrasser. Plantera olika växter på varje nivå för att skapa en intressant och varierande trädgård.

3.1 Skapa en stig

Att skapa en stig genom din trädgård kan också bidra till en magisk känsla. Använd stenar eller trästockar för att markera stigen och plantera växter på sidorna för att rama in stigen.

4. Tänk på färgsättning

Att tänka på färgsättning kan också hjälpa till att skapa en magisk trädgård. Välj växter i olika färger och placera dem bredvid varandra för att skapa en vacker kontrast. Tänk också på att välja växter som passar ihop i form och storlek.

4.1 Tänk på årstiderna

Att tänka på årstiderna kan också hjälpa till att skapa en magisk trädgård. Välj växter som blommar på olika tider på året för att få en ständigt blommande trädgård.

5. Sk


Publicerat

i

av

Etiketter: