Så här planterar du blommor för att skapa en trädgård som är vacker året runt i Heby

Att plantera blommor kan förvandla en trädgård till en vacker och färgglad plats året runt. Men för att lyckas med det krävs det lite planering och förberedelse. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan plantera blommor för att skapa en trädgård som är vacker året runt i Heby.

Planering och förberedelse

Innan du börjar plantera blommor är det viktigt att du först tar dig tid att planera och förbereda trädgården. Här är några saker du bör tänka på:

Välj rätt plats

För att blommorna ska trivas är det viktigt att du väljer rätt plats. Tänk på hur mycket sol eller skugga platsen får under dagen. Vissa blommor trivs bättre i soligt läge medan andra föredrar skugga.

Förbered jorden

Det är också viktigt att du förbereder jorden innan du planterar. Gräv upp jorden och rensa bort alla ogräs och stenar. Tillsätt också lite gödsel för att ge blommorna bästa möjliga förutsättningar att växa.

Välj rätt blommor

När du har förberett trädgården är det dags att välja vilka blommor du vill plantera. Här är några faktorer att tänka på:

Välj blommor efter årstid

För att skapa en trädgård som är vacker året runt är det viktigt att välja blommor som blommar vid olika tidpunkter under året. Välj blommor som blommar på våren, sommar, höst och till och med vinter.

Välj blommor efter färg

Tänk också på vilka färger du vill ha i din trädgård. Vill du ha en trädgård med många olika färger eller vill du hålla dig till ett tema?

Välj blommor efter storlek

Tänk på hur stor plats du har och välj blommor som passar till den storleken. Vissa blommor kan bli väldigt stora medan andra är mer kompakta.

Plantera blommorna

När du har valt vilka blommor du vill plantera är det dags att sätta igång. Här är några saker att tänka på när du planterar blommor:

Gräv hål

Gräv hål där du vill plantera blommorna. Hålen ska vara lite djupare än blomman och ungefär dubbelt så breda.

Plantera blommorna

Plantera blommorna i hålen och täck med jord. Tänk på att vattna ordentligt efteråt.

Skapa olika höjder

För att skapa en trädgård med djup och dimension är det viktigt att du skapar olika höjder.


Publicerat

i

av

Etiketter: