Vackra blommor som tål både sol och skugga i din trädgård i årsta

Att ha en trädgård fylld med färgglada och vackra blommor är en dröm för många trädgårdsälskare. Men det kan vara svårt att veta vilka blommor som passar bäst för din trädgård i årsta, särskilt om du har både soliga och skuggiga områden. I denna artikel kommer vi att utforska de vackraste blommorna som tål både sol och skugga, så att du kan skapa en vacker och mångsidig trädgård i årsta.

1. Azaleor

Azaleor är en vacker blomma som är perfekt för trädgårdar i årsta som har både soliga och skuggiga områden. Dessa blommor blommar under våren och sommaren och finns i olika färger, inklusive rosa, lila, röd och vit. De trivs bäst i sur jord och behöver inte mycket vatten.

2. Hortensior

Hortensior är en annan vacker blomma som tål både sol och skugga. Dessa blommor finns i olika färger, inklusive rosa, lila, blå och vitt. Hortensior trivs i fuktig jord och behöver mycket vatten, särskilt under varma sommardagar.

3. Dagliljor

Dagliljor är en enkel att odla och underhålla blomma som trivs både i solen och skuggan. Dessa blommor blommar under sommaren och finns i olika färger, inklusive gul, orange och röd. Dagliljor trivs i en mullrik jord och behöver regelbunden bevattning.

4. Klematis

Klematis är en vacker klätterväxt som trivs både i sol och skugga. Dessa blommor blommar under sommaren och finns i olika färger, inklusive rosa, lila, blå och vit. Klematis trivs i en fuktig jord och behöver regelbunden bevattning.

5. Hostor

Hostor är en annan blomma som tål både sol och skugga och trivs i fuktig jord. Dessa blommor blommar under våren och sommaren och finns i olika färger, inklusive rosa, lila och vit. Hostor är lätta att odla och underhålla och behöver regelbunden bevattning.

6. Astilbe

Astilbe är en vacker blomma som trivs både i sol och skugga och blommar under sommaren. Dessa blommor finns i olika färger, inklusive rosa, lila och vitt. Astilbe trivs i en fuktig jord och behöver regelbunden bevattning.

7. Iris

Iris är en vacker blomma som tål både sol och skugga och blommar under våren och sommaren.


Publicerat

i

av

Etiketter: