Välj blommor för att locka fjärilar till din trädgård i Mariefred

Trädgårdsälskare i Mariefred har många möjligheter att locka fjärilar till sina trädgårdar. Fjärilar är inte bara vackra att titta på, utan de spelar också en viktig roll i pollineringen av växter. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av blommor som du kan plantera i din trädgård för att locka fjärilar och bidra till en hälsosam ekosystem.

Varför är fjärilar viktiga för din trädgård?

Fjärilar är en viktig del av ekosystemet eftersom de hjälper till att pollinera växter. De flyger från blomma till blomma i sökandet efter nektar och pollen och i processen överför de pollen från en blomma till en annan, vilket bidrar till växternas frukt- och fröproduktion. Ju fler fjärilar som besöker din trädgård, desto större är sannolikheten att dina växter kommer att pollineras.

Vilka blommor lockar fjärilar till din trädgård?

1. Buddleja (Fjärilsbuske)

Buddleja, också känd som fjärilsbuske, är en av de mest populära växterna för att locka fjärilar. Dess stora blomställningar med nektarrika blommor lockar många fjärilsarter, inklusive tistelfjäril och citronfjäril.

2. Purpurklätt höstflox

Purpurklätt höstflox är en av de senblommande växterna som lockar fjärilar till trädgården. Dess nektarrika blommor lockar fjärilar som dagpåfågelöga och nässelfjäril.

3. Röd rudbeckia

Röd rudbeckia, även känd som solhatt, är en annan växt som lockar fjärilar till trädgården. Dess stora, gula eller orange blommor lockar många fjärilsarter, inklusive påfågelsöga och tistelfjäril.

4. Daggkåpa

Daggkåpa är en annan växt som lockar fjärilar till trädgården. Dess små, rosa eller vita blommor lockar många fjärilsarter, inklusive blåvingad pärlemorfjäril och sorgmantel.

5. Blåeld

Blåeld, även känd som blåstjärna, är en annan växt som lockar fjärilar till trädgården. Dess små, blå blommor lockar många fjärilsarter, inklusive citronfjäril och blåvingad pärlemorfjäril.

6. Daglilja

Daglilja är en annan växt som lockar fjärilar till trädgården. Dess stora, trumpetformade blommor lockar många fjärilsarter, inklusive näs


Publicerat

i

av

Etiketter: