Välj rätt blommor för din balkong – skapa en vacker utsikt i Ekerö

Att dekorera sin balkong med blommor kan förvandla vilken tråkig utsikt som helst till en blomstrande oas. Oavsett om du bor i en liten stadslägenhet eller på landet, kan blommor på balkongen ge en positiv effekt på ditt hem och ditt humör. Men att välja rätt blommor för din balkong kan vara en utmaning. I den här artikeln ger vi dig tips om hur du väljer rätt blommor för att skapa en vacker utsikt på din balkong i Ekerö.

Vad du behöver tänka på när du väljer blommor för din balkong

Innan du väljer blommor att dekorera din balkong med, finns det några faktorer du bör överväga:

Klimat

Ekerö har ett kustklimat med milda vintrar och relativt svala somrar. Du bör välja blommor som trivs i detta klimatet och inte tål för mycket kyla eller värme.

Läge

Tänk på vilken typ av läge din balkong har. Blommor som tål mycket sol och värme är bra för balkonger som ligger i söderläge, medan blommor som trivs i skugga passar bättre för balkonger i norrläge.

Storlek på balkongen

Beroende på storleken på din balkong kan det vara lämpligt att välja blommor som är lättare att hantera och inte tar upp för mycket utrymme.

De bästa blommorna för din balkong i Ekerö

Nu när du har övervägt klimat, läge och storlek på din balkong, är det dags att välja blommor. Här är några av de bästa alternativen för balkonger i Ekerö:

Pelargoner

Pelargoner är tåliga och tål soliga lägen. De kommer i olika färger och kan vara både enkla och dubbla blommor.

Petunior

Petunior är lättskötta blommor som kommer i en mängd olika färger. De trivs i soliga lägen och blommar hela sommaren.

Lobelia

Lobelia är en annan lättskött blomma som kommer i många olika färger. Den trivs i halvskuggiga till soliga lägen och är idealisk för mindre balkonger.

Verbena

Verbena är en perenn blomma som trivs i soliga lägen. Den finns i många olika färger och kan klättra på stöd eller hänga ner från krukor.

Fuchsia

Fuchsia är en lättskött blomma som trivs i halvskuggiga till skuggiga lägen. Den kommer i olika färger och former, inklusive hängande sorter som är idealiska för balkonger.

Begonior

Begonior finns i många olika färger och trivs i halvskuggiga till skuggiga lägen. De är


Publicerat

i

av

Etiketter: