Vilka blommor är bäst för att locka till sig kolibrier i Svedala?

Kolibrier är små, livliga fåglar som är kända för att flyga i luften på stället och suga nektar från blommor. De är också en symbol för sommaren och kan vara en trevlig syn att se i trädgården. Men vilka blommor är bäst för att locka till sig kolibrier i Svedala? I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på några av de mest populära blommorna som kolibrier älskar och vad som gör dem så attraktiva för dessa små fåglar.

Varför lockar vissa blommor kolibrier?

Innan vi går in på vilka blommor som lockar kolibrier är det viktigt att förstå varför dessa fåglar är så förtjusta i vissa blommor. Det beror främst på två saker: formen på blomman och dess nektar.

Kolibrier älskar blommor med trumpetformade kronblad eftersom de kan lätt sätta in sin långa näbb i blomman och suga upp nektarn. De gillar också blommor med mycket nektar eftersom det ger dem mycket energi på kort tid.

Vilka blommor är bäst för att locka till sig kolibrier?

Här är några av de bästa blommorna för att locka till sig kolibrier i Svedala:

1. Röda blommor

Röda blommor är en favorit bland kolibrier eftersom dessa fåglar har en stark preferens för färgen rött. Det finns många olika röda blommor som kolibrier gillar, inklusive trumpetblomma, röd salvia och röd johannesört.

2. Trumpetblomma

Trumpetblomman är en av de mest populära blommorna för att locka till sig kolibrier. Dess trumpetformade kronblad gör det enkelt för kolibrier att suga upp nektarn, och dess röda färg gör det extra attraktivt för dessa fåglar. Trumpetblommor finns i olika färger, men de röda sorterna är bäst för att locka till sig kolibrier.

3. Röd salvia

Röd salvia är en annan blomma som kolibrier älskar. Dess blommor är rika på nektar och har en trumpetformad kronblad som är perfekt för kolibrier att mata på. Dessutom har röd salvia en vacker röd färg som gör det extra attraktivt för kolibrier.

4. Fuchsia

Fuchsia är en annan blomma som kolibrier gillar. Dess blommor är rika på nektar och har en trumpetformad kronblad som gör det enkelt för kolibrier att suga upp nektarn. Fuchsia finns i olika färger, men de röda och rosa sorterna är bäst för att locka till sig kolibrier.

5. Röd johannesört

Röd johannesört är en annan bl


Publicerat

i

av

Etiketter: