Vilka blommor blommar när – En guide för att planera din trädgård i Tumba

Att planera din trädgård kan vara en underbar aktivitet som hjälper dig att skapa en fridfull och vacker plats att koppla av på. För att få ut det mesta av din trädgård är det dock viktigt att välja blommor som blommar vid olika tidpunkter under säsongen. Detta gör att din trädgård förblir färgglad och attraktiv från vår till höst. Denna guide kommer att ge dig tips om vilka blommor som blommar när i Tumba, Sverige, så att du kan planera din trädgård på ett effektivt sätt.

Vad är Tumba för plats?

Innan du börjar planera din trädgård är det viktigt att veta vilken typ av klimat som råder i Tumba. Tumba är en liten ort i Södertälje kommun, belägen i södra Stockholm. Tumba har ett fuktigt kustklimat med milda vintrar och svala somrar. Detta innebär att det finns många blommor som trivs i Tumba och som kan ge dig en vacker och färgglad trädgård under hela säsongen.

Vårblommor

Våren är en tid då trädgården vaknar upp efter vintern och börjar återigen att visa tecken på liv. Det är en underbar tidpunkt att plantera vårblommor som ger färg och liv till din trädgård. Här är några exempel på vårblommor som blommar i Tumba:

Snödroppar (Galanthus)

Snödroppar är små vita blommor som blommar tidigt på våren, ofta redan i februari. De trivs i skuggiga områden och är perfekta att plantera under träd eller i buskage.

Tussilago (Tussilago farfara)

Tussilago, eller hästhov som den också kallas, är en gula blomma som blommar tidigt på våren, vanligtvis i mars. Den trivs i soliga områden och kan vara en fin tillskott till din trädgård.

Krokus (Crocus)

Krokus är en liten blomma som kommer i olika färger, inklusive lila, rosa, vit och gul. De blommar i mars och april och är perfekta att plantera i gräsmattan eller på en solig plats.

Sommarblommor

Sommarblommor är de som blommar under varma månader och ger färg och doft till trädgården. Här är några exempel på sommarblommor som trivs i Tumba:

Rosor (Rosa)

Rosor är en av de mest populära sommarblommorna och finns i många olika färger och sorter. De blommar vanligtvis från juni till september och kan planteras i olika delar av trädgården, inklusive på pergolor och mot husväggar.

Liljor (Lil


Publicerat

i

av

Etiketter: