Vilka blommor kan du plantera för att locka till dig kolibrier i Sigtuna?

Att locka till sig kolibrier till trädgården är en dröm för många trädgårdsälskare. Dessa små, färgglada fåglar med snabba vingar och lång näbb är en fröjd att se på. Om du bor i Sigtuna och vill ha kolibrier i trädgården, finns det flera blommor som du kan plantera för att locka till dig dem. Här är några av de blommorna som är mest attraktiva för kolibrier i Sigtuna.

H1: Röd trumpetblomma

Röd trumpetblomma, även känd som jättebalsamin, är en stor, röd blomma som är ett favoritval bland kolibrer. Blomman är enkel att odla och trivs i både sol och skugga. Dessutom blommar den under hela säsongen och är en attraktiv källa till nektar för kolibrer.

H2: Fuchsia

Fuchsia är en annan favorit bland kolibrer. Denna blomma kommer i olika färger, men den röda fuchsia är särskilt lockande för kolibrer. Fuchsia är en känslig växt och behöver skydd mot vind och kyla, men om du tar hand om den rätt kan den vara en riktig magnet för kolibrer.

H1: Röd salvia

Röd salvia är en annan blomma som är välkänd för att locka till sig kolibrier. Dess intensivt röda blommor ger en bra källa till nektar för kolibrer. Röd salvia trivs bäst i full sol och växer lätt från frö.

H2: Klockranka

Klockranka, även känd som trumpetranka, är en annan blomma som kolibrer älskar. Dess långa, trumpetformade blommor är en bra källa till nektar för kolibrer. Klockranka trivs i soliga områden och kan växa upp till 20 fot höga.

H1: Änglatrumpet

Änglatrumpet är en annan blomma som kolibrer älskar. Dess stora, klockformade blommor är en bra källa till nektar för kolibrer. Änglatrumpet är en stor, buskig växt som trivs bäst i soliga områden.

H2: Mandevilla

Mandevilla är en annan blomma som är välkänd för att locka till sig kolibrier. Dess röda blommor är en bra källa till nektar för kolibrer. Mandevilla trivs bäst i soliga områden och kan växa upp till 10 fot höga.

H1: Tagetes

Tagetes, även känd som ringblomma, är en annan blomma som kolibrer älskar. Dess gula, orange eller röda blommor är en bra källa till nektar för kolibrer. Tagetes är en enkel blomma att odla och trivs


Publicerat

i

av

Etiketter: