Vilka blommor ska du plantera för att få fjärilar att flockas till din trädgård i Perstorp?

Att ha fjärilar som flyger runt i trädgården är inte bara en fröjd för ögat utan kan också bidra till pollinering och hjälpa till att bevara fjärilsarterna. Men vilka blommor ska man plantera för att locka till sig dessa vackra insekter? I denna artikel kommer vi att utforska olika blommor som du kan plantera i din trädgård i Perstorp för att få fjärilar att flockas till din trädgård.

Varför är blommor viktiga för fjärilar?

Fjärilar är beroende av blommor för överlevnad. De suger nektar från blommorna för att få energi och överleva. Dessutom lägger många fjärilsarter sina ägg på specifika värdväxter, vilket gör att fjärilar behöver en mångfald av växtarter för att överleva.

Blommor som fjärilar gillar

  1. Mjölkört (Eupatorium cannabinum) – Mjölkört är en högväxt perenn med rosa-vita blommor som blommar under sommaren. Det är en populär växt bland fjärilar, särskilt monarker.
  2. Luktärt (Lathyrus odoratus) – Luktärt är en årlig klätterväxt med doftande blommor i olika färger som blommar under sommaren. Det är en favorit bland många fjärilsarter.
  3. Flockblomster (Scabiosa) – Flockblomster är en perenn växt med runda blommor i olika färger som blommar under sommaren. Det är en populär växt bland fjärilar och bin.
  4. Vitklöver (Trifolium repens) – Vitklöver är en perenn växt med små vita blommor som blommar under sommaren. Det är en favorit bland många fjärilsarter, inklusive den sällsynta vitfjärilen.
  5. Solhatt (Echinacea purpurea) – Solhatt är en perenn växt med stora blommor i olika färger som blommar under sommaren och hösten. Det är en populär växt bland fjärilar och bin.
  6. Rödklöver (Trifolium pratense) – Rödklöver är en perenn växt med rosa blommor som blommar under sommaren. Det är en favorit bland många fjärilsarter.
  7. Dunört (Filipendula ulmaria) – Dunört är en högväxt perenn med vita blommor som blommar under sommaren. Det är en populär växt bland många fjärilsarter.
  8. Havtorn (Hippophae rhamnoides) – Havtorn är en buske med små gula blommor som blommar under våren och sommaren. Det är en favorit bland många fjärilsarter.

Plantera för att lock


Publicerat

i

av

Etiketter: